Aldrig förr har efterfrågan varit så stor på växthus som står pall för vårt klimat i Sverige, som skiftar från norr till söder. Vi började redan 2010 skissa på ett modul växthus där varje modul/sektion är fristående i konstruktionen. År 2016 lanserade vi Garden växthuset & 2017 Miranda som vi själv ritat och lät en fabrik i Asien bygga, modellerna blev en superhit för de som vill ha ett växthus som verkligen klarar kung Bores påfrestningar. Redan 2002 började vi sälja växthus men blev snabbt varse om den bristfälliga kvaliteten som alla Asien massproducerade växthus brottades med. Vi valde då att dra oss tillbaka och ta fram det absolut första producerade växthuset i fristående moduler. Under 2014 & 2015 placerade vi ut våra prototyper från Luleå i norr till Trelleborg i söder för att låta utvalda kunder testa dessa. Med facit i hand så starta vi försäljningen 2016 av Garden & 2017 Miranda i liten skala med lysande resultat. Nu år 2020 producerar vi och levererar ca 400 växthus inför denna säsong.
 
Här slutar inte historian om det perfekta växthuset för dig som konsument, vi blir då kontaktad av ett större europeiskt företag som även de anammat vårt tänk med modul växthus. Företaget har tagit det ett steg längre med ofattbar hållfasthet då även de såg det rådande problemen med Asien producerade växthus som föll som korthus i vinden. Både dem & vi ”been ther done that” och när 2 företag möts med samma tänk händer nått.
 
Så 2020 lanserar vi 3st växthus ur deras sortiment som har en hållfasthet utan dess like och när vi besökte fabriken så insåg vi att nu kan våra kunder sova gott. Vi döpte dessa 3 växthus till vädergudarna Zeuz, Chione & Hera då dessa 3 har nu mött sina övermän.
 
Nu talar vi snötålighet på 360kg/m2 & vindtålighet på 32m/sek översätter vi det till verklighet så talar vi om 3,6m nysnö eller 2,2m blötsnö och snudd på orkanvindar. När vi lanserade Garden med 180kg/m2 så var vi mycket imponerande, men med Zeuz, Chione & Hera så är vi otroligt imponerade. Sen har vi bett om kanal plasten i 6mm då vill erbjuda det absolut bästa på marknaden idag. Om vi tänker tillbaka där allt starta och som än idag säljs flitigt, det Asiatiska massproducerade växthuset. Där landar vi på en snötålighet på 8-10kg/m2 och en vindtålighet på max 12m/sek, gör som vi ”gör om gör rätt” & producera ett eget modul växthus.
 
I vårt utbud så är Garden & Miranda vår egen frukt som vi ritat och tagit fram och som visat sig vara våra kunders förstaval när de tänker ett bekymmer löst odlande. Sen har vi Zeuz, Chione & Hera som är våra kollegers frukt där vi har samma tänk, men att de har maxat hållfastheten. Under våren/sommaren fyller vi våra båda lager på totalt 2500m2 med växthusen som håller måttet.
 

Team Expol Sweden.